tikkurila_colornow_2020_015

Mitä jos seuraavaksi kohdistaisit huomion kattoon tai lattiaan? Huoneen ilme voi muuttua kertaheitolla, kun laajennat huoneen väriskaalaa totutuista poikkeaviin pintoihin. Valitse sävy ja ryhdy toimeen!

Kontrastia yllättävillä väriyhdistelmillä

Värien ulottaminen seiniltä kattoon luo huoneeseen odottamattoman, visuaalisen elementin, joka kerää taatusti kehuja vierailijoilta. Kuvan taivaansininen katto on maalattu värillä H353 Lemmikki. Katto on luultua helpompi maalata – pääset työn touhuun telan ja jatkovarren avulla.

Jos suosit seinissä vaalean neutraaleja värejä, kokeile maalata katto sopivasti kontrastia luovalla pastellisävyllä. Esimerkiksi Color Now 2020 -värikokoelman vuoden väri, aurinkoisen keltainen H300 Lemonade sointuu kauniisti myös maanläheisiin sävyihin ja piristää perinteistä pohjoismaista sisustusta.

Yhdistä täyshimmeään seinään kiiltävä lattia

Lattian maalaamisessa on huomioitava lattian materiaali. Helpoimmin maalattavat lattiamateriaalit ovat puu ja betoni. Valitse esimerkiksi lankkulattiaan puolihimmeä Pontti-puulattiamaali sävyssä Y383 Kurkku ja seinälle puolestaan kaunis täyshimmeä sisustusmaali Harmony sävyssä J407 Siesta. Kepeän raikkaat pastellisävyt näyttävät hyvältä yhdessä!

Värit luovat tunnelman

Pohdi maalausprojektia suunnitellessasi, millaisen tunnelman haluat tilaan luoda, ja valitse katon tai lattian väri sen mukaan. Tässä kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut luomaan haluamasi tunnelman:

Lattian, katon ja seinien ollessa eri väriset, saat kokonaisilmeestä harkitun pidättäytymällä huonekaluissa ja yksityiskohdissa kahdessa–kolmessa värivalinnassa.

Voit myös hakea inspiraatiota katon tai lattian maalaamiseen muista sisustuselementeistä. Olohuoneesta tulee takuulla persoonallinen, kun valitset katon värin esimerkiksi lempikoristetyynyjesi tai nojatuolin sävyn mukaan!

Jos haluat pitää tunnelman rauhallisena, valitse lämpimän sävyisten seinien pariksi myös lattiaan tai kattoon lämmin väri, astetta tummemmassa tai vaaleammassa sävyssä. Vastaavasti viileänväristen seinien yhdistäminen viileään katto- tai lattiamaalisävyyn luo hillityn ilmeen.

Tutustu Tikkurila Color Now 2020 -värikokoelmaan >

2019_8_21_Tikkurila26675-2